5 Fördelar med massage

massage

Förutom att det är helt underbart med massage så finns det också många dokumenterade fördelar med massage. Att något så njutningsfullt även kan ge dig hälsofördelar låter nästan för bra för att vara sant, men det är sant. Många studier visar på att massage ger dig en rad fördelar och nedan listar vi fem av dessa.

Vilka fördelar har massage?

Du blir avslappnad och det minskar din stress – Vid massage frigörs hormoner i din kropp som får dig att må bra, dessa heter oxytocin. Detta hormon är lugnande och sänker både pulsen och blodtrycket. Enligt en studie där en grupp fått djupgående massage, visar dessa på en lägre nivå av stresshormonet. Forskarna enades om att en regelbunden fortsättning med massage kan ge positiva effekter på inflammatoriska och autoimmuna tillstånd.

Ökar din blodcirkulation – En ökad blodcirkulation mjukar upp både muskler och vävnader. Det ger en syretillförsel i blodet och ger en positiv effekt för hela kroppen och organen. Den ökade syretillförseln gör att läkning och återhämtning går snabbare. Därför kan det vara bra läge att boka in en massage efter styrketräning.

Minskar din smärta – Har du problem med ryggen eller annat område? Genom massage mjukar du upp och slappnar av det onda området och ger bättre förutsättningar till en bra återhämtning. Det blir en ökad syretransport till musklerna som gör att både läkning och återhämtning ökar avsevärt.

Kan höja ditt humör! – Studier visar att massage minskar depression och ångest. Där grupperna som fått massage visar på en stor reducering av sin ångest.

Stärker ditt immunförsvar – Massage har enligt studier visat att det ökar antalet vita blodkroppar, detta gör att man blir mindre mottaglig mot infektioner.

Var hittar jag den bästa massagen?

Hos Sthlm Physique kan du boka en massage efter dina behov. Klassisk massage med en avslappnande effekt eller en behandlande massage där du vill behandla ett visst problemområde. Det är viktigt att ta sig tiden att unna sig massage då det hjälper i alla perioder av livet. I förebyggande syfte mot både fysiska och psykiska utmaningar. I behandlande syfte där du vill få hjälp att minska smärta i till exempel ryggproblem eller spänningshuvudvärk. Även i den läkande fasen för att minska risken för återfall.