7 tips för en vacker solkysst hud med brun utan sol

brun utan sol

1. Grunden är viktigt för ett bra resultat

Innan du börjar applicera brun utan sol är det viktigt att du förbereder kroppen. Detta gör du på bästa sätt genom att exfoliera. Eftersom du är olika torr på olika partier av kroppen är det viktigt att du får bort torr och död hud som annars kan ge ett ojämnt resultat. Torr hud kommer suga åt sig mer färg och kommer därför att bli mörkare och du kommer uppleva ett fläckigt resultat.

Se istället till att skrubba fram ny, fräsch hy och du har lagt grunden för ett bättre resultat. Säkerställ att din peeling inte är oljebaserad. En oljebaserad skrubb kan bli som en hinna mellan huden och din brun utan sol. Även det kan leda till ett fläckigt resultat.

Om du rakar eller vaxar dig, se till att göra det 24 timmar innan du applicerar brun utan sol, så att huden hinner återhämta sig. Annars finns det risk att du får färg som fastnar i porer och hårsäckar.

Se även till att tvätta bort all makeup, parfym och deodorant innan du börjar applicera.

2. Återfukta huden för att förbereda den för applicering

Genom att förbereda huden genom återfuktning, minskar du risken för torra fläckar som suger åt sig mer av din brun utan sol och bildar mörka fläckar. Använd en djupt återfuktade bodylotion, bodybutter eller en skön kroppsolja, efter du har tagit en skön dusch och skrubbat huden ren.

3. Planera din applicering till rätt tidpunkt

Undvik att applicera brun utan sol i sista sekunden. Även om det finns sista minuten produkter för brun utan sol så är planeringen ett viktigt steg. Välj gärna en helg eller eftermiddag när du vet att du har kvällen fri. Om du inte låter produkten torka in, utan tar på dig kläder eller går och lägger dig direkt, så kommer färgen hamna på dina lakan eller på insidan av dina kläder.

Låt din brun utan sol torka in minst en timme efter att du har smort in dig. Bär löst sitta kläder första stunden och gärna mörka sådana.

4. Var noga med detaljerna vid applicering

Det finns ett par kritiska partier när det gäller applicering av brun utan sol. Dessa är armbågarna, fingrarna och knäna men även andra partier som ofta blir torra. För att undvika att det blir fula fläckar på dessa ställen bör du skrubba lite extra där när du exfolierar. Lägg även på extra mjukgörande på dessa partier. Det kan vara bra med typ kokosolja eller sheasmör.

Även händerna är ett ställe där det är lätt att misslyckas. Använd alltid en appliceringshandske. Det kommer ge dig ett bättre resultat och du undviker att få brun utan sol på handflator, mellan fingrar och runt nagelbanden som annars lätt missfärgas. Tvätta även händerna noga efter applicering.

5. Använd en riktigt bra brun utan sol

Se till att köpa en produkt som är riktigt bra för ändamålet. Det finns många märken att välja på. Jag har fastnat för Marc Inbane’s Natural Tanning Spray. Jag fick tips om produkten i en artikel om brun utan sol bäst i test. Det är en smidig spray som är lätt att dosera, man slipper kladda med mousse eller kräm. Med en handske hjälper du sedan till att applicera in produkten för ett perfekt resultat. Den passar även bra till personer som mig som har en känslig hud.

6. Återfukta huden efter applicering

För att upprätthålla din solkyssta-look är det viktigt att du tar hand om färgen. Var noga med att återfukta huden, gärna dagligen. Det kommer hjälpa dig vid nästa applicering. Använd gärna en produkt som innehåller lite pigment av brun utan sol som gradvis ger en djupare färg.

7. Förläng hållbarheten av brun utan sol

Cirka 8 timmar efter applicering kan du duscha och tvätta dig med duschtvål. Om din brun utan sol innehåller en guidefärg, spola tills vattnet är klart. Klappa huden torr efteråt. Undvik att torka med handduken för att inte gnugga bort färgen.

Övriga saker att tänka på för att förlänga hållbarheten är att undvika bad, simning och bastu.

Melanotan kan också vara ett alternativ för att få en fin brun hy utan sol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *