Är fröoljor egentligen gift?

frö olja

Är fröoljor giftiga? Kort sagt ja.

Den största skadan för mänskligheten är inte den globala uppvärmningen, krig, fattigdom eller ens modern politik. Den tydligaste och mest aktuella faran är industriella fröoljor.

Fröoljor som finns i frysdisken, ekologisk hummus eller till och med hälsosamma salladsdressingar är onda. De är en industriell biprodukt som kan döda. Fröoljor skapar cancer och cancerogena effekter som ställer till med förödelse i kroppen.

Ja, många fröoljor är giftiga.

Vad är det stora problemet med fröbaserade oljor?

Raffinerade och bearbetade fröoljor har kommit till massproduktion först i slutet av 1900-talet.

Det är inte artesiska olivoljor som framställs genom en mödosam kallpressningsprocess. Fröoljor extraheras från olika växter genom en kemisk lösningsmedelsprocess.

Är alla fröoljor giftiga?

Det korta svaret är nej, alla fröoljor är inte skadliga för din hälsa. Kokosolja och olivolja av hög kvalitet är bra som en del av en balanserad kost när de konsumeras utan överskott.

Fröoljor de flesta forskare föreslår att man modererar eller håller sig borta från helt och hållet:

sojaolja
majsolja
vegetabilisk olja
Bomullsfröolja
Solrosolja
jordnötsolja
Sesamolja
risolja

Är fröoljor dåliga för dig?

Ja, fröoljor är dåliga för dig och kan orsaka en mängd hälsoproblem när de konsumeras. Det mest chockerande är att nästan alla livsmedel innehåller fröoljor. Kolla ditt kylskåp och du kommer att se med förvåning eller förskräckelse hur vanligt förekommande fröoljor är.

Fröoljor och fetma

I en studie från Journal of Nutrition jämfördes fröolja med traditionell fettkonsumtion. Råttor som studerades och som fick fett från safflorolja hade en viktökning på 12,3 %. Detta jämfört med råttor som åt samma mängd fett men från traditionella källor.

Detta skulle motsvara 23 extra kilo kroppsfett som en genomsnittlig människa får.

Fröoljor kommer att bromsa kroppens ämnesomsättning och se till att människokroppen håller mer vikt. Att ta bort fröoljor från kosten kan hjälpa till att gå ner i vikt och förbättra hälsan.
Fröoljor och inflammation

Fröoljor innehåller mycket fleromättade fetter. Detta orsakar en minskning av energinivåerna tillsammans med kroppsinflammation. Dessa fetter kan leda till fetma, hjärtskador och diabetes.

Den industriella utvinningen av dessa fröoljor orsakar en inflammatorisk reaktion hos människor. Detta beror på oxidation både före och efter konsumtion.

Ja, fröoljor orsakar inflammation. Genom att äta hela och obearbetade livsmedel kan man förhindra kroppens inflammatoriska reaktion.

Fröoljor och solbränna

Sambandet mellan fröoljor och solbränna är välkänt och har studerats i årtionden. Även om det inte är lika allvarligt som fetma och cancer är solbränna inget skämt.

En studie från 1987 visade att hälsosamma fetter och antioxidanter kan förebygga solbränna. Fröoljor har motsatt effekt och kan i stället öka risken för solbränna. En kost fylld av frukt, grönsaker och gräsbetat kött skapar en hälsosam grund. Hälsosamma fetter och lax har också visat sig bidra till att förebygga solbränna orsakad av fröoljor.

Fröoljor, inklusive sojabönor, vegetabiliska oljor, shortening, hydrerad olja, majs, margarin, solrosolja och safflorolja gör huden känslig för solskador.

Eliminering av fröoljor förebygger inte bara fetma utan hjälper också till med den dagliga hälsan.

Fröoljor och solbränna är absolut relaterade och uppfattningen att du behöver solkräm med hög solskyddsfaktor är en falskhet som spridits genom åren.

Om du ska till stranden i sommar, undvik solbränna och stryk fröoljor från din kost.

Fröoljor och cancer

Den allvarligaste frågan är förhållandet mellan fröoljor och cancer.

En nyligen genomförd studie av Los Angeles Veterans Administration kom fram till ett häpnadsväckande avslöjande. När fettet konsumeras lika mycket i två separata grupper. De personer som fick fett från vegetabiliska oljor hade 82 procent högre risk att dö av cancer. Denna siffra är dubbelt så hög som för tunga tobaksrökare.

Denna studie, som är peer-reviewed, är helt chockerande för oss. Att konsumera fröoljor är nästan en garanti för att dö i cancer.

Ta bort fröoljor från din kost nu!

Fröoljor slutsats

Titta på ingredienserna i din mat du konsumerar stora mängder fröoljor. Mayonnaise, salladsdressingar och fryst kyckling är alla spetsade med industriellt bearbetade oljor.

Detta kan vara skadligt för din hälsa, ditt liv och din kondition.

Du behöver inte ha en strikt träningsrutin eller exakt kaloriräkning i din kost. Du behöver bara ta bort fröoljor från ditt dagliga kaloriintag.