Bli en framgångsrik personlig tränare

pt coach

Att arbeta som personlig tränare är ett av de mest populära yrken just nu. Det är en växande bransch och där finns ett stort behov av kompetenta PTs. Du som älskar träning och hälsa, ta steget och gör din passion till ditt yrke. Många av oss träningsentusiaster som tycker det är kul med rörelse, dopamin och endorfiner har säkert redan coachat någon. Nu är det dags att göra hobbyn till ditt jobb. Om du vill gå en PT-utbildning i Stockholm på distans kan vi varmt rekommendera EBT Academys PT-utbildning där man får internationell licens. Läs gärna mer på  PT-UTBILDNING distans för att anmäla dig till nästa utbildningstillfälle!

Utbildning till personlig tränare: Något för dig?

Om du brinner för din egna träning och motiveras av att kunna hjälpa andra människor är saken redan klar. Vill du även ha ett flexibelt arbete, där du själv styr dina tider och vart du vill jobba, borde du kanske redan ha anmält dig. En personlig tränare har många olika arbetsplatser att välja mellan, oavsett om du vill arbeta på gym eller som egen företagare. Att arbeta som egen företagare kräver förstås att du har en kundbas eller lär dig hur man arbetar som t.ex. Online-PT (kunskaper du får av EBT Academy).

Som personlig tränare behöver du vara analytisk, kunna interagera med alla människor och ha en god serviceanda. Du kommer behöva bygga individanpassade träningsprogram och även bli ombedd att bygga kostscheman.

Under åren kommer du behöva vidareutbilda dig för att bli duktigare och hålla dina kunskaper fräscha. Du kommer ta hand om äldre, gravida, yngre och även människor med skador som vill komma igång med sin träning. Där är det en fördel om du gått en utbildning där utbildarna har erfarenheter från verkligheten, som t.ex. Läkare, beteendevetare och sjukgymnaster.

Vilka utmaningar kan man ställas inför som personlig tränare?

Du kommer att arbeta med klienter som:

 • Är rädda för att anstränga sig för mycket eller vill anstränga sig mer än vad som är rekommenderat
 • Inte följer den träning du ger dem.
 • Är missnöjda om de inte når sina tränings- eller viktminskningsmål
 • Avbryter med kort eller ingen förvarning
 • När de tappar motivation kan de komma med ursäkter om varför de inte kan eller vill träna.
 • Har skador eller andra sjukdomar.
 • De har aldrig tränat och behöver stöd även de mest grundläggande övningarna.

Varje kund har sina behov. Du måste anpassa och avgöra hur träningen ska läggas upp. Du måste vara inlyssnande till vad din kund vill, klarar och kan åstadkomma. Du behöver vara flexibel i ditt arbetssätt.

En karriär inom personlig träning har många spännande fördelar, bland annat..

 • Det är flexibelt. I många fall kan du själv styra över ditt arbetsschema.
 • Arbetar du som egen företagare styr du själv ersättningen för dina tjänster.
 • Det är givande. Det finns inget bättre än det ögonblick då en kund äntligen kan se och känna skillnaden i sin kropp tack vare din hjälp.
 • Det finns utrymme för personlig utveckling och variation.
 • Du får möjlighet att bygga relationer med andra människor.

Ta steget och utbilda dig till personlig tränare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *