Medisera Kollar Dina Värden och Hälsa Smidigt

Medisera

Medisera erbjuder både privatpersoner och företag möjligheten att beställa hälsokontroller för att genomföra blodprov på en stor mängd provtagningsställen som finns runt om i Sverige. Som kund hos Medisera kan du välja något av deras färdiga hälsokontroll-paket som hälsokontroll bas, mellan och stor. Det går dessutom att skräddarsy din hälsokontroll till att ta blodprov på mer specifika områden.

Hela processen med att utföra en hälsokontroll är från det första till det sista steget en smidig och säker process. Man behöver BankID för att kunna beställa hälsokontrollen och för att sedan läsa sina resultat. Du kan här nedan läsa hur det fungerar i tre enkla steg:

1. Beställ hälsokontroll

Det första steget är att klicka dig vidare till Medisera och välja den hälsokontroll du vill utföra. Det går att välja enskilda blodprov eller en större hälsokontroll i form av ett paket där ett stort antal hälsomarkörer ingår. Du använder enkelt och säkert BankID för att gå vidare med din beställning och betalning.

2. Ta blodprovet

När du har genomfört din beställning så kommer det att skickas ut en remiss till de provtagningsställe du har valt. När du har valt ett provtagningsställe gäller remissen i tre månader. Du kan oftast besöka de provtagningsställe du har valt genom att boka tid eller åka direkt på drop-in. Vanligtvis tar man blodprov med några stycken provtagningsrör. Om du är stickrädd går det att köpa receptfritt bedövningsplåster på apoteket i förebyggande syfte.

3. Läs dina resultat

När du beställer en hälsokontroll kommer du att kunna följa dina resultat och provsvar på nätet via en webbjournal. Denna journal finns på Mediseras hemsida. Det är endast du som kan läsa dina resultat eftersom inloggning sker säkert med BankID. När man genomför en hälsokontroll kollas dina värden mot ett referensintervall. Alla dina resultat kommer att presenteras tillsammans med en utförlig kommentar skriven av en legitimerad läkare. Skulle något av dina värden ligga utanför det normala så kommer du bli medveten om detta och hänvisad vidare till exempelvis din vårdcentral.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *