Testosteron kosttillskott – för männens hälsa

Att må bra i både kropp och själ är viktigt och kräver ibland lite arbete av oss. Ibland räcker det inte bara med vad vi själv kan bidra med utan vi måste själva tillföra kroppen extra vitaminer, näring eller tillskott av olika slag. På marknaden idag finns det tillskott och vitaminer för det mesta vi saknar i kroppen, det är bara en fråga om att hitta rätt för just en själv.

En del män som känner av mentala utmaningar som exempelvis depression, ångest och stress har problem testosteronproduktionen. Att leva med lågt testosteron gör att kroppsfettet ökar och muskelmassan minskar vilket ökar risken för bland annat högt blodtryck och diabetes. För att öka testosteronet i kroppen kan man äta kosttillskott för att må bättre och för att fungera i vardagen; maxulin är ett sådant tillskott som många män använder.

Vad är testosteron?

Testosteron är ansvarig för de manliga fysiska egenskaperna och är det viktigaste könshormonet hos män. Testosteronet finns i blodet hos både män och kvinnor även om det anses vara ett manligt könshormon. Hos män sker den huvudsakliga produktionen av testosteron i testiklarna och hos kvinnor produceras det i små mängder i äggstockarna. Hos båda könen produceras testosteron i binjurarna.

Testosteron hjälper till med utvecklingen av kön, muskelutveckling, en fördjupning av rösten samt kroppsbehåring hos män. I puberteten förekommer testosteron i stora mängder för att bibehålla muskelmassan och reglera sexlusten. Testosteronet hos kvinnor omvandlas till det huvudsakliga könshormonet hos kvinnor, nämligen östradiol som är en form av östrogen.

När man testar sin testosteronnivå är det bra att göra det när det är som högst och det brukar det vara under tidiga morgontimmar, någonstans mellan 04.00-08.00. Man ska också komma ihåg att vid exempelvis fysisk träning ökar testosteronet. Som lägst är testosteronet på kvällen mellan 16.00 och 20.00.

Hur påverkar lågt testosteron oss

Att leva med lågt testosteron är, som sagt, inte hälsosamt varken för den fysiska eller psykiska hälsan. Många gånger förväxlas testosteronbrist med vanligt åldrande men redan i 50-årsåldern kan en del män lida brist på testosteron. Symptom på att man lider av testosteronbrist kan vara minskad muskelmassa och ökat kroppsfett vilket kan leda till högt blodtryck, diabetes och senare till hjärt och kärlproblem.

De män som lever med lågt testeron upplever ofta en trötthet och orkeslöshet som inte går över, man har många gånger svårt att sova och man känner sig håglös och irriterad. Man kan också få erektionsproblem och minskad sexlust som många gånger påverkar relationen man lever i.

Det finns en del faktorer som kan orsaka testosteronbrist hos män. Lever man med en leversjukdom eller ett alkoholmissbruk så kan det orsaka en brist av testosteron och även vissa läkemedel kan vara en bidragande faktor. Det finns dock en del fall då man vill att testosteronnivån i kroppen är låg och man jobbar för att sänka den. Sådana tillfällen är blanda annat om man lider av prostatacancer.

Anledningen till att man vill sänka testosteronnivån då är att cancercellerna svarar på androgener. Men många män jobbar med att bibehålla en så hög testosteronnivå som möjligt och äter tillskott för att hjälpa testosteronnivån i kroppen, bland annat Maxulin.

Vad är Maxulin och hur fungerar det?

När man äter tillskott så undrar många om det verkligen fungerar och detsamma gäller Maxulin, är Maxulin bluff eller fungerar det verkligen? Maxulin innehåller magnesium, zink, testofen och vitamin B och är speciellt framtagen för män. De ingredienserna ger mer kraft och energi samt förbättrad muskelstyrka och ökad lust. De hjälper även till med de ålders plågorna som man kan få i samband med att testosteronnivån sjunker.

När man använder Maxulin har den bäst effekt om den används regelbundet över tid och det är ett bra sätt att investera i sin hälsa enligt de Maxulin tester som finns. Man brukar märka de effekter man får efter cirka två till sex månader och vilka effekter man märker är individuellt.

Enligt de Maxulin tester som finns är de flesta eniga, det fungerar och Maxulin är ingen bluff. Man bör prova Maxulin om man vill öka sin muskelmassa och energi samt ha ett bättre och mer väl fungerande sexliv.

Vill man prova Maxulin så kan man beställa tillskottet utan medicinskt recept och att Maxulin endast innehåller ingredienser som är naturliga och noggrant utvalda gör att många män väljer just Maxulin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *